dimarts, 18 de setembre del 2012

Les curses d'orientació


Les curses d'orientació són un esport on els participants utilitzen un mapa de la zona per trobar una sèrie d'elements. Els mapes d'orientació estan fets específicament per a aquest esport, són molt detallats i van acompanyats d'una llegenda que indica la simbologia que s'ha utilitzat per representar aquests elements. A aquest mapa es marca la posició de les fites de control o balises. El repte és trobar el millor recorregut per arribar a aquestes fites i fer-ho en el menor temps possible. Les balises o fites de control tenen una pinça que serveix per marcar la tarja de control, la qual serveix per demostrar als organitzadors, que l'orientador ha passat pels elements indicats.

Per realitzar les curses d'orientació a la nostra escola, hem fet un mapa específic de tot el recinte escolar. Us el podeu descarregar en pdf clicant aquí.

Per coneìxer més aquest esport us aconsellem la web de la federació de curses d'orientació on trobareu una explicació més detallada de les característiques d'aquest esport.